esmaspäev, 8. märts 2010

2etapp

5.Küsimused ja vastused.

1. Mis aastal on asutatud Tallinna lennujaam ?

Tallinna lennujaam Ülemistel avati ametlikult 20. septembril 1936, kuigi see oli olnud kasutusel juba enne ametlikku avamist. Aastatel 1945-1989 oli ainuke Tallinna lennujaama kasutav lennukompanii Aeroflot. 1962. aastal väljus Tallinnast esimene reis reaktiivlennukiga Tu-124. Uue terminali hoone ehitamine lõpetati 1970. aastal, kui valmis ka pikendatud rada. Esimene välisriigi lennufirma, kes alustas regulaarlende Tallinnast pärast Teist maailmasõda, oli sügisel 1989 SAS. Terminali renoveeritud hoone avati 10. detsembril 1999 ja oluliselt laiendatuna 2008. aastal.


2. Millistesse linnadesse toimuvad lennud Tallinna lennujaamast ?

Meie lennujaamast lendavad reisijad sellistesse linnadesse , nagu Stockholm , Riia, Helsingi, Budapest, Frankfurt, Amsterdam, Barcelona, Berliin, Brüssel, Dublin, Dubrovnik, Hamburg, Kiiev, Kopenhaagen, London, Milano, Moskva, München, Nice, Oslo, Pariis, Rooma, Minsk, Peterburi, Vilnius, München, Praha, Göteborg, Simferopol, Sharm EI Sheikh,Hurgada,Antalia, Tenerife, Madeira, Costa Blanca,Palanga, Kuressaare, Kärdla,Pärnu,Tartu.

3. Missuguste rahvusvaheliste lennufirmadega teeb koostööd Tallinna lennujaam ?

Tallinna lennuväljal võib näha selliste lennufirmade lennukeid ja helikoptereid , nagu Estonian Air,SAS, Finnair, airBaltic, Airest, Czech Airlines, Lufthansa, Norwegian Air Shuttle, Avies, easyJet, Bulgaria Air.

4. Mis aastal oli antud Tallinna lennujaamale Lennart Meri ( Eesti Vabariigi president aastatel 1992- 2001.a.), nimi ?

29. märtsil 2009 sai lennujaam endise presidendi Lennart Meri auks ametlikuks nimeks Lennart Meri Tallinna lennujaam. 29. märtsil möödub Lennart Meri sünnist 80 aastat. Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsi sõnul saab Tallinna lennujaam märtsis uue nime - Lennart Meri Tallinna lennujaam. "Kui on Lennart Meri 80. sünnipäev märtsi lõpus, siis on selleks ka väiksed, aga olulised muutused ka reisijatele näha, pluss see, et lennujaama ametlik nimi saab olema Lennart Meri rahvusvaheline lennujaam," märkis Parts.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar